Foto!fa 6 hores

A partir del dilluns... gregal, baixada de temperatures i plugetes.

Foto!fa 1 dia

Molt bon oratge, tant demá com el diumenge i com el dilluns . Dimarts entrada de gregal mes fresc, ennuvolat i alguna pluja dèbil. (Foto: esta vesprada al pondres el sol)

Foto!fa 2 dies

Venen les Dances i amb elles torna l'estiu per uns dies. (fins al dimarts que ve, dia en que entrará abruptament la tardor)

Foto!fa 4 dies

Per a demá dimecres també tenim risc de tronades a partir del mig dia. Poden ser també intenses. Dijous hi ha clarament menys inestabilitat i divendres en avant desapareix completament. Temperatures agradables.

Foto!fa 4 dies

30,5 mm. he medit al poble

Foto!fa 5 dies

Previsió de dos models diferents per a demà per la vesprada a les 8

Foto!fa 5 dies

S'han quedat lluny les tronades. Ara mateix, a poca nit, n'hi ha una cap al nord, prop de la Font de la Figuera. Demà la previsió és de algo mes inestabilitat, i per fi para el vent de sudoest en capes mitjanes, aixina que veig fàcil que es forme alguna tempesta per la vesprada, preferentment cap al Maigmó.

Foto!fa 6 dies

Encara queden restes de la goteta freda damunt del Atlas, al Marròc, que poden dur-nos alguna tronada local. La trajectòria prevista dels nuvols no es la bona per a que ens ploga (SO cap a NE), aixina que crec que demà dilluns vorem a poca nit passar alguna tronada per el nord, darrere de la Serra d'Onil sense afectar-mos (com sempre). Esta és la probabilitat de precipitació a les 7 de la vesprada.

Foto!fa 6 dies

Sobre Canvi Climàtic a les nostres terres

fa 1 setmana

La precipitació forta es va quedar anit enfront d'alacant, dins del mar y decaia rápidament conforme s'endinsava cap a terra. Básicament va ser degut a que en capes mitjanes feia vent del SO (llebeig) prou sec i les tempestes soles estaven alimentades per el vent terrer de llevant que era tapat per la aitana en el moment el núvol anava cap al nord. Al poble he medit 6,5mm En els dies vinents, persistix una poca d'inestabilitat que pot fer creixer algún núvol per la vesprada, sobretot el dimarts i dimecres que ve.

Foto!fa 1 setmana

Enlerta a partir de esta matinada, podrà ploure fort, les tronades pujaràn des de xalòc (la Penya de mitjorn, vista des de castalla), y no només al est de la Foia, a les serres de ponent també poden ser perilloses (un pluviómetre va medir fa uns anys mes de 350mm, va rebossar, en una nit a les fermoses en una situació semblant) Fa unes hores la DANA (o goteta freda) encara es trobaba damunt de la cordillera del Atlas, un lloc on te molta interacció amb la orografía que dificultaba molt la predicció, pero on està ara fa pensar que ens afectarà de ple. L'atre ingredient, vent marí de llarg recorregut, es dona a mitges, n'hi ha llevant en superfície, pero NO en capes mitjanes, aixina que jo crec que demà per el matí i cap a mig dia tendrem tronades fortes a la Foia, no generals sino mes probables cap al sud, cap a Tibi i el maigmó, i ja per la vesprada nit mourà el llevant -si mou- enduent-se la pluja cap a on plou sempre que fa llevant.

Foto!fa 1 setmana

Ahir, mirant cap a l'oest per la vesprada.